El superministre Illa també pressiona Torra perquè fixi ja una data electoral

El titular de Sanitat entén que el Govern català, que qualifica de "juxtaposició", està "esgotat"
Salvador Illa

El superministre de Sanitat i secretari d'Organització del PSC, Salvador Illa, ha pressionat aquest diumenge el president de la Generalitat, Quim Torra, perquè "assenyali" una data electoral i ha remarcat que les eleccions són necessàries "el més aviat possible". En una intervenció al Congrés del PSC del Bages, Berguedà i Solsonès, Illa ha lamentat que el Govern de JxCat i ERC no és de coalició sinó de "juxtaposició" i que està "esgotat".

Per això, ha reclamat una convocatòria electoral i ha dit que el PSC té "el millor candidat" i que van a "guanyar". "Convé que posem el partit a punt i activem la maquinària, a partir de la tornada de vacances, pel combat democràtic. Situem Iceta a la Generalitat", ha manifestat.

En termes similars va manifestar-se ahir el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, que emplaçava el president Torra a fixar un horitzó electoral "clar" per evitar que la convocatòria d'eleccions es faci quan el Tribunal Suprem resolgui la sentència d'inhabilitació. Durant l'acte de cloenda del PSC del Camp de Tarragona, Iceta avisava que mantenir l'actual legislatura seria un "despropòsit" després que el mateix president constatés que el Govern estava "dividit".
 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides