Es dupliquen les xifres de contagis de coronavirus a Espanya en 24 hores

El ministeri de Sanitat manté per quart dia consecutiu la xifra de morts amb Covid-19 en 27.136
Una infermera realitza un test de coronavirus

El ministeri de Sanitat manté per quart dia consecutiu la xifra de morts per coronavirus en 27.136 després de no registrar-ne cap de nova ahir i ha reduït de 50 a 40 els decessos registrats en l'última setmana. Això no obstant, el ministeri que presideix Salvador Illa ha duplicat les xifres de contagis detectats en 24 hores, de 84 a 167.

La majoria s'han tornat a diagnosticar a Madrid, que ha comunicat 62 dels nous positius en un dia i 14 defuncions en els últims set, mentre que Catalunya ha confirmat altres 36 casos en 24 hores i 3 morts en una setmana, tres menys que Castella i Lleó, que ha registrat tres infeccions més.

En l'última setmana, 139 persones han necessitat hospitalització, la majoria a Madrid, amb 33 casos, i Castella i Lleó, amb 22 casos. A Catalunya 17 persones han hagut d'ingressar a l'hospital. Pel que fa a les UCI, en l'última setmana han hagut d'entrar-hi dotze persones, la majoria a Castella-La Manxa, amb quatre casos. A Catalunya, tres persones han necessitat cures intensives en l'última setmana.

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha valorat la situació de l'evolució com a "molt favorable", i afegit que els brots que s'han detectat estan controlats.

Simón també ha explicat que bona part dels nous positius són viatgers procedents dels Estats Units i Amèrica de Sud. Però també hi ha casos de la península Aràbiga i del nord d'Europa. I encara no s'han obert les fronteres al turisme.
 

(Visited 47 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari