Salut dedica a Ferrovial el 73% dels diners de la Covid-19 pressupostats pel SEM

Alba Vergés ha tramitat contractes d’urgència per valor de 20 milions pel Servei d’Emergències Mèdiques la major part dels quals s’han concedit a l’empresa que farà el seguiment dels contactes positius
Resolució del departament de Salut perquè el SEM contracti a Ferrose
Resolució del departament de Salut perquè el SEM contracti a Ferroser

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha anunciat, aquest dimarts 9 de juny que està estudiant desfer el contracte que atorgava a l’empresa Ferroser Servicios Auxiliares, el "servei de seguiment de contactes positius mitjançant scouts". Aquest contracte, realitzat pel mecanisme de contractació d’urgència habilitat arran de la pandèmia de la Covid-19, representava pel departament de Salut una despesa de 14.619.974,40 euros, que amb l’IVA pujava fins a 17.690.169,02 euros. Aquesta quantitat suposa el 73% dels diners que el departament de Salut ha pressupostat pel Servei Mèdic d’Emergències (SEMSA) a través d’aquests contractes d’urgència.

En total, Salut ha destinat 20.017525,10 euros al SEMSA. Les següents partides més quantioses que hi ha invertit són els 1.307.100 euros dedicats a la compra de granotes de protecció, els 637.541,89 euros dedicats a la compra de 17 vehicles amb imatge corporativa del SEM, els 500.000 euros dedicats a un “operador logístic per a l'equipament sanitari destinat al tractament de pacients crítics per la COVID-19” i els 314.950 euros que ha costat l’ampliació de la centraleta i de l’entorn de la gravació del SEM de l’Hospitalet de Llobregat.

La decisió de contractar Ferroser Servicios Auxiliares, una empresa filial de Ferrovial, per fer el seguiment dels contactes de les persones que hagin donat positiu en els controls de la Covid-19 ha provocat nombroses queixes. Fins i tot el Col·legi de Metges,que sempre s’ha arrenglerat amb el govern de Quim Torra en la crisi de la pandèmia, ha demanat que aquest seguiment el facin els centres d’atenció primària, una reivindicació dels sectors ciutadans i polítics que defensen el sector sanitari públic. A més, JxCat s’ha afegit a les exigències dels grups de l’oposició perquè s’anul·li el contracte. ERC, el partit de la consellera Vergés, s’ha quedat sola en aquest contenciós. Es dona la circumstància que Ferrovial està implicada en el finançament il·legal de CDC, tal i com va confirmar fa uns dies una sentència definitiva del Tribunal Suprem.     

(Visited 104 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari