Sánchez enfada a Torra pel canvi de criteri de repartiment pel coronavirus

El president espanyol comunica als seus homònims autonòmics la nova distribució que afecta Catalunya
Pedro Sánchez

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha transmès avui als presidents de les comunitats autònomes els canvis en els criteris per al repartiment del fons de 16.000 milions d'euros no reemborsables que s'aprovaran per a les autonomies pel coronavirus, incloent-hi un fons per a Educació i un altre per a mobilitat. Això afavoriria les autonomies que tenen més població.

La decisió no ha agradat massa el president de la Generalitat, Quim Torra, que ha acusat el govern espanyol d'haver aplicat "una nova retallada" a Catalunya en canviar els criteris d'assignació. A la videoconferència amb els presidents autonòmics, Torra ha reclamat a Sánchez 15.000 milions per a la recuperació econòmica.

En un primer moment, la distribució d'aquests diners, s'havia fixat des d'uns criteris estrictes sanitaris, amb ingressats i morts. En afegir altres criteris, es reparteixen més els diners i se'n beneficien altres comunitats que no han estat tan maltractades per la pandèmia

Així, el president els ha comunicat que 9.000 milions es destinarien a despeses sanitàries, 2.000 milions per a un fons d'Educació i altres 5.000 milions seran per compensar la caiguda d'ingressos derivada de l'aturada econòmica. D'aquests últims, 800 milions anirien a compensar la disminució de la facturació dels serveis de transport.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides