Milers de famílies no poden accedir als ajuts públics per pagar el lloguer

El Sindicat de Llogateres i Llogaters considera "ridícul" que el govern català hagi hagut de suspendre la tramitació de sol·licituds perquè s’ha exhaurit la partida i reclama una vaga de pagaments
Manifestació del Sindicat de Llogateres i Llogaters
Manifestació del Sindicat de Llogateres i Llogaters

El Sindicat de Llogateres i Llogaters considera "ridícul" que s'hagi exhaurit en dues setmanes la partida econòmica que s’ha dedicat a pagar el lloguer de les famílies vulnerables que no ho poden fer arran de la crisi causada per la pandèmia de la Covid-19. Així ho ha manifestat la portaveu d’aquesta organització, Marta Ill, en declaracions a EL TRIANGLE. Aquest col·lapse del sistema de concessió dels ajuts farà que milers de famílies no hi puguin accedir. Ill creu que moltes de les persones que aquests dies han engruixit  les cues que es formen per recollir aliments de forma gratuïta pateixen les conseqüències d’haver de triar entre pagar el lloguer o comprar menjar i altres productes de primera necessitat. El sindicat aposta per una "vaga de pagaments" a partir del mes d’abril. “Cada cop hi ha més gent que no pot pagar el lloguer”, ha explicat la seva portaveu.

El departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ha paralitzat aquest dijous 4 de juny l’acceptació de sol·licituds de l’ajut per pagar el lloguer per part de famílies vulnerables. La convocatòria es va obrir el 19 de maig i fins dilluns s’hi havien presentat 14.395 sol·licituds.. La conselleria que dirigeix Damià Calvet ha comunicat els ajuntaments que tramitaven les sol·licituds que deixin de fer-ho perquè ja s'han superat els 14,5 milions d’euros aportats pel govern espanyol amb què estava dotada la convocatòria. Aquests ajuts estan adressats a famílies que es trobin en situació d'atur, amb membres que han sofert una expedient de regulació d’ocupació o una reducció de la jornada laboral o dels seus ingressos arran de la pandèmia.

Els ajuts són per un màxim de sis mensualitats i el seu topall màxim és de 750 euros a la ciutat i província de Barcelona, de 500 euros a la província de Girona i part de la de Tarragona, de 450 a la de Lleida i de 350 euros a la demarcació de les Terres de l’Ebre. Els beneficiaris han de justificar que la seva situació econòmica ha empitjorat com a conseqüència dels efectes de la pandèmia de la Covid-19. El govern català va dir que concediria els ajuts per ordre rigorós d’entrada de les sol·licituds als ajuntaments corresponents. Territori i Sostenibilitat ha reclamat al govern espanyol, en un comunicat que va fer públic ahir, 4 de juny, que ampliï la partida per aquesta finalitat fins els 29 milions d’euros.

La comunitat de Madrid es va topar amb el mateix problema. Va rebre 15,9 milions d’euros per ajudar les famílies vulnerables a pagar el seu lloguer i en 9 dies es van rebre 3.071 sol·licituds que van esgotar aquests diners. Igual que la Generalitat, la Comunitat de Madrid també ha demanat que s’ampliï la partida que l’executiu espanyol ha dedicat a aquesta qüestió. En total, la línia oberta pel govern de Pedro Sánchez per pagar lloguers de famílies vulnerables és de 100 milions d’euros a tot l’Estat.

El Sindicat de Llogateres i Llogaters, tot i que informa les persones que s’hi adrecen de l’existència d’aquesta convocatòria d’ajuts, considera que és insuficient per fer front a la magnitud del problema i que acaba beneficiant amb diners públics les grans empreses immobiliàries que són propietàries de molts habitatges.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.