Quina roda de premsa ha aixecat una enorme expectació?

Promoció del llibre 'Una forta abraçada', de Sandro Rosell
Promoció del llibre 'Una forta abraçada', de Sandro Rosell

La que farà Sandro Rosell el pròxim dijous. En aquesta roda de premsa, l’expresident del Barça presentarà el seu llibre Una forta abraçada: Sis-cents quaranta cinc dies i nits, on recull les seves vivències i reflexions mentre era a la presó arran d’un procés judicial per blanqueig de capitals i organització criminal del qual en va resultar finalment absolt.

L’expectació per la compareixença pública de Sandro Rosell ha crescut arran dels problemes que ha tingut el documental El cas Rosell per ser emès a TV3. Durant uns quants mesos, el director de la televisió pública catalana, Vicent Sanchis, es va negar a programar-lo. Finalment, el documental va ser emès la nit del 17 de maig, però amb la supressió de dos elements de la peça original, la qual cosa va provocar que el seu autor, el periodista de TV3 Víctor Lavagnini, en retirés la seva firma.

Sanchis va arribar a dir, el passat divendres, en la seva compareixença a la comissió de control parlamentari de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), que ell era contrari a l’emissió del documental. Per a Sanchis, El cas Rosell no respectava el llibre d’estil de la CCMA perquè es citava la productora audiovisual Mediapro en relació al procés judicial que afectava l’expresident blaugrana, i no es demanava la seva opinió als propietaris d’aquesta empresa.

La solució adoptada per TV3 va ser eliminar la part del documental on es feia aquesta cita. Mediapro es va querellar l’any 2016 contra Sandro Rosell i el FC Barcelona acusant-los de “espionatge sistemàtic, deliberat i organitzat”. Segons Jaume Roures, propietari de la productora, Rosell hauria encarregat el robatori de centenars de correus electrònics seus.

Del documental elaborat per Lavagnini també es van eliminar les paraules de Rosell amb què acabava i que procedeixen, precisament, del llibre que presentarà aquest dijous.

Una forta abraçada: Sis-cents quaranta cinc dies i nits ha estat editat en català per Rosa dels Vents i en castellà per Plaza&Janés. Sandro Rosell ha anunciat que tots els ingressos per drets d’autor que generi el llibre els donarà a la fundació del pare Paulino, el capellà de la presó de Soto del Real, on va estar  dos anys privat de llibertat, i es destinaran a contractar advocats per a la defensa de presos preventius sense recursos.  

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.