Els treballadors de TV3 i Catalunya Ràdio reclamen canvis a la CCMA

Set mesos després que s’aprovés la llei que reforma la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals continuen als seus càrrecs els directius d’aquest ens i dels mitjans de comunicació públics
Els directors de Catalunya Ràdio i TV3 i la presidenta en funcions de
Els directors de Catalunya Ràdio i TV3 i la presidenta en funcions de la CCMA, al Parlament

Els comitès d’empresa i els consells professionals de TV3 i Catalunya Ràdio han enviat una carta als diputats i diputades que formen part de la comissió parlamentària de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) per reclamar-los que apliquin ja la llei que reforma aquest ens i que va ser aprovada el 23 d’octubre de 2019; és a dir, ara fa ja set mesos. La reforma de la llei afecta tant el nomenament dels reponsables de la CCMA, actualment presidida en funcions per Núria Llorach, com el dels directors de TV3, Vicent Sanchis, i Catalunya Ràdio, Saül Gordillo.

La nova llei va ser aprovada per tots els grups amb representació al Parlament i semblava que s’havia arribat a un acord pel nomenament dels nous dirigents de la CCMA, amb la qual cosa s’obria també la porta al canvi de directors de TV3 i Catalunya Ràdio. Aquell acord, però, no va cuallar i els mesos han anat passant sense que s’hagi avançat gens en la reforma d’aquests òrgans directius. La llei anterior fixava en sis els membres del consell de govern de la CCMA. Actualment, només en queden quatre ja que el president anterior, Brauli Duart, va ser nomenat secretari general del departament d’Interior, i el representant socialista, Josep Vilar, va renunciar al càrrec per tornar a formar part de la redacció de TVE a Sant Cugat. La renúncia de Vilar ha permès que el govern català mantingui la majoria al Consell de Govern ja que tot i comptar amb només dos membres de la seva confiança –Núria Llorach i Rita Marzoa– front als dos de l’oposició –Armand Querol, del PP i Antoni Pemán, elegit en representació d’Unió Democràtica-, disposa del vot de qualitat de la presidenta en funcions per decantar les votacions. A més, tres dels quatre tenen els seus mandats caducats.

Els comitès d’empresa de TV3 i Catalunya Ràdio, el consell professional de Catalunya Ràdio i els consells professionals d’informatius i de programes de TV3 asseguren, en el seu comunicat, que “ens preocuparia que la causa per la qual els grups parlamentaris no s’animin a renovar el Consell de Govern sigui que parteixin de calcular quants consellers els pertocarien i quina majoria podria haver-hi”. La reforma de la llei va ampliar de sis a set els membres d’aquest Consell de Govern. A més, manifesten la seva oposició a que s’esperi a realitzar aquests nomenaments a la celebració d’unes noves eleccions autonòmiques i insten els parlamentaris “a buscar candidats que responguin als criteris que reclama la norma, basats en la capacitació professional, la independència i la presentació d’un projecte de gestió perquè siguin avaluats pel Consell de l’Audiovisual de Catalunya i el mateix Parlament per determinar-ne la idoneïtat”.

(Visited 186 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari