Sos Costa Brava surt del confinament

Els ecologistes reprenen les protestes contra la destrucció del litoral gironí i realitzen accions de denúncia a Palamós, Palafrugell i Begur
Protesta de Sos Costa Brava davant l'ajuntament de Begur
Protesta de Sos Costa Brava davant l'ajuntament de Begur

Sos Costa Brava ha reprès, aquest dissabte, sota el lema ‘Sos Costa Brava surt del confinament’, les accions de protesta contra les operacions urbanístiques que malmeten el paisatge i l’ecosistema local i han organitzat concentracions davant els consistoris de Begur, Palafrugell i Palamós. Els ecologistes han denunciat que nombrosos projectes d’urbanització s’han continuat aprovant i publicant a diversos consistoris de la Costa Brava durant el confinament i avisen que “ja que les grues no s’aturen, nosaltres tampoc!”.

En l’acció celebrada davant l’ajuntament de Begur, Eduard de Ribot, advocat de Sos Costa Brava, va afirmar que hi ha una emergència climàtica i que hi ha “un coronavirus al litoral, a la Costa Brava, que es diu urbanitzar i edificar als boscos, les pinedes, els alzinars i les suredes”. I va exigir que els ajuntaments lluitin contra aquest ‘coronavirus climàtic’. Cristina Badosa, membre de la plataforma, va denunciar que “la Costa Brava segueix en perill i que ni l’estat d’alarma i d’emergència sanitària derivada de la Covid-19 ni la gran emergència climàtica han servit per modificar l’urbanisme i per aturar o reconduir la construcció al litoral gironí”. Va lamentar, a més, que “les coses continuen igual i que totes les obres s’estan accelerant”.

Begur és una de les poblacions més perjudicades per les urbanitzacions que no han estat incloses en la moratòria d’obres al litoral de Girona aprovada pel departament de Territori i Sostenibilitat l’any passat. Des de fa dies s’hi han reprès els treballs de construcció dels xalets de les promocions Jardins de Sa Riera Living, la Pedrera de s'Antiga i el sector de Montcal. A Palafrugell, les urbanitzacions denunciades pels ecologistes afecten Aigua Xelida, la muntanya de Sant Sebastià, Cap Roig i El Golfet, i a Palamós, la Pineda de’n Gori. Altres poblacions afectades per les obres denunciades pels ecologistes són Llançà, Cadaqués, Pals, Pau, Tossa de Mar i Santa Cristina d’Aro.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides