La Generalitat proposarà que les àrees del Garraf, el Baix Montseny i l’Alt Penedès passin a fase 1

L’executiu català aposta perquè Barcelona i les zones metropolitanes nord i sud s’incorporin a partir de dilluns a una etapa intermèdia entre la 0 i la 1
Continua empitjorant la pandèmia a Catalunya

El govern de la Generalitat sol·licitarà al Ministeri de Sanitat que les àrees del Garraf, l’Alt Penedès i el Baix Montseny passin a la fase 1 del desconfinament el proper dilluns. Les dues primeres àrees formen part de la regió sanitària de l’àmbit metropolità sud, mentre que el Baix Montseny forma part de l’àmbit metropolità nord.

Pel que fa a la regió sanitària de Barcelona i la de les zones metropolitanes nord i sud, la portaveu del govern català i consellera de la Presidència, Meritxell Budo, ha anunciat aquest dijous que demanaran al govern central que aquests territoris, tot i estar en fase 0, puguin passar a una situació de 0,5 amb la finalitat de flexibilitzar algunes mesures. En aquest sentit, el govern de la Generalitat vol que els ciutadans puguin accedir a un establiment comercial sense haver de demanar cita prèvia o bé que es puguin celebrar activitats de culte amb un terç de la seva capacitat.

El dimecres passat el govern català també va suggerir al Ministeri de Sanitat que les regions sanitàries de Lleida, Girona i Catalunya Central s’incorporessin a la fase 1 a partir del proper dilluns.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides