Torra, a Sánchez: “No es pot dirigir el desconfinament a 600 kilòmetres”

El president demana al govern espanyol que aixequi l'estat d'alarma o retorni les competències a Catalunya
Quim Torra, amb mascareta
Quim Torra, amb mascareta

La reunió extraordinària del consell executiu d'aquest dissabte ha servit per validar el pla de desconfinament del Govern, preparat en les darreres setmanes per l'equip liderat per Oriol Mitjà, assessor del president Quim Torra. En la compareixença des de la Casa dels Canonges, Torra ha explicat els eixos del pla -que presenta cinc fases- i ha recordat que demà, en la reunió de presidents autonòmics amb Pedro Sánchez, demanarà que es retornin les competències a la Generalitat per poder gestionar el desconfinament des de Catalunya.

Torra ha avançat que avui mateix enviarà el document elaborat pels experts a la Moncloa i que plantejarà a Sánchez tres opcions per recuperar les competències: aixecar l'estat d'alarma, mantenir l'estat d'alarma només en alguns territoris -aquells que així ho sol·licitin- o modificar l'estat d'alarma perquè la Generalitat sigui l'autoritat competent a Catalunya una altra vegada.

"No es pot gestionar el desconfinament a 600 quilòmetres de distància", ha afirmat el president, que ha recordat que "la centralització no ha funcionat de manera de positiva". "Fins ara no se'ns ha escoltat, o se'ns ha escoltat 15 dies després", ha reblat.

En la intervenció des de la Casa dels Canonges, Torra ha fet un prec a les famílies. Els ha sol·licitat que obviïn les indicacions de l'Estat -que permet sortir amb nens al carrer una hora al dia de 9 del matí a 9 del vespre a partir d'aquest diumenge- i que organitzin els passejos per franges horàries.

El president ha recomanat als pares que organitzin les sortides dels menors de 6 anys d'11 del matí a la 1 del migdia, i que els nens de 6 a 14 ho facin a la tarda, de les 4 a les 6.

(Visited 72 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari