Vergés aposta per desconfinar per regions sanitàries i no per províncies

La consellera de Salut de la Generalitat tanca la porta així a la proposta feta pel ministeri de Sanitat
Alba Vergés

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha precisat que el desconfinament progressiu de Catalunya es vol fer "per regions sanitàries i àrees bàsiques de salut". "El que sí que és segur és que no es farà per províncies", ha remarcat Vergés aquest dissabte en una entrevista a Catalunya Ràdio.

La consellera de Salut tanca la porta així a la proposta de desconfinament per províncies que planteja l'estat espanyol i el ministeri de Sanitat. "Fer això a la província de Barcelona, per exemple, no tindria massa sentit. No és la mateixa la situació a la ciutat de Barcelona que en altres municipis molt més petits de l'Anoia, el Bages o el Berguedà", ha justificat Vergés.

En l'àmbit sanitari, Catalunya està dividida en set regions sanitàries -Barcelona, Camp de Tarragona, Catalunya Central, Girona, Lleida i Terres de l'Ebre- que a la vegada estan formades per àrees bàsiques de salut, que conformen municipis, barris o una sola localitat, segons la zona. L'executiu espanyol ha plantejat un desconfinament per províncies o per comunitats autònomes.

La consellera Vergés també ha demanat "prudència" malgrat la baixada de pacients ingressats a les UCI i el lleuger descens de morts diàries.

(Visited 76 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari