La Fundació Barça va pagar una de les factures sota investigació del ‘Barçagate’

Les altres àrees que han abonat factures sota investigació a i3Venture són Barça Innovation Hub, La Masia, Actius Digitals, Patrocinis i Mitjans de Comunicació
Jaume Masferrer

El setge sobre els veritables responsables del Barçagate s'estreny en relació amb la participació, per activa o per passiva, de determinades persones i departaments del club més enllà de la figura de Jaume Masferrer, principal presumpte responsable les activitats d'i3Ventures, en la seva qualitat de cap de l'àrea de presidència i junta directiva del FC Barcelona, actualment suspès de sou i feina des del dia 21 de febrer passat.

Tot i que la premsa ha fet transcendir algunes fuites de la investigació encarregada a PWC, no han superat els primers indicis del cas quan ja va transcendir que s'haurien trossejat factures per sota dels 200.000 euros per satisfer els honoraris d'i3Ventures per treballs més enllà del monitoratge de les xarxes socials.

La qüestió, però, se centra ara a identificar també quins col·laboradors necessaris han encobert la trama en teoria amb la intenció que aquestes factures no passessin per la comissió de control en la qual estava Emili Rousaud.

Ha transcendit que una de les factures va ser pagada, corresponent a l'exercici 2018-2019 contra els recursos de la Fundació Barça. Una informació, avalada per la SER, el mitjà que va destapar el cas, que confirmaria l'estranya participació de la Fundació en un assumpte amb tan sospitoses i reprotxables derivades ètiques.

EL TRIANGLE va publicar fa unes setmanes que la directora de la Fundació Barça, Maria Vallès, havia estat informada amb tot detall de les activitats d'i3Ventura en una reunió que, s'ha confirmat, va mantenir l'executiva a la tardor de 2018 amb almenys un alt càrrec de la societat.

Després s'ha sabut, també que la Fundació ha cancel·lat el contracte per a la 2020-21, però que en cap cas va arribar a la taula de la directiva o a la Comissió de Control i Transparència del FC Barcelona cap alerta ni denúncia de les pràctiques menys estrictament analítiques d'i3Venture. No abans que transcendissin públicament aquestes activitats per una denúncia mediàtica.

Igual que el FC Barcelona va trencar llavors el contracte i va apartar a Jaume Masferrer de la seva posició de pes a l'executiu, la directora de la Fundació, Maria Vallès, va comparèixer davant la responsable de Compliance del club per informar de la seva relació i coneixement sobre el tema.

No hi ha indicis, però, que a Maria Vallès se li hagi arbitrat cap mesura cautelar al respecte, com si un càrrec superior hagués avalat també el pagament d'aquest contracte via Fundació i, pel testimoni de Maria Vallès, n'estigués al corrent de tot. En aquest cas, el responsable directe de la Fundació és el vicepresident primer de la Fundació i de la Junta Directiva del FC Barcelona, Jordi Cardoner, un directiu que destaca, i molt, per la seva implicació fins al més mínim detall de tot el que passa a la Fundació.

La investigació de PWC es torna encara més interessant a mesura que avança. Les altres àrees que han abonat factures sota investigació a i3Venture són Barça Innovation Hub, La Masia, Actius Digitals, Patrocinis i Mitjans de Comunicació.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides