L’FMI preveu que la Covid-19 enfonsi l’economia espanyola un 8%

Espanya seria, després d'Itàlia, el segon país del món amb un retrocés econòmic més gran
Bitllets amb una màscara en el rostre de George Washington

L'economia espanyola s'ensorrarà aquest any un 8% com a conseqüència de la pandèmia de la Covid-19. Així ho preveu el Fons Monetari Internacional (FMI), que acaba de revisar les seves previsions per a aquest any i el següent.

L'organisme espera que la malaltia retrocedeixi durant la segona part de l'any i es pugui encarar un 2021 en què es tornaria a créixer més del 4 per cent (un 4,3%).

Espanya seria, després d'Itàlia – amb un descens del 9,1%-, el segon país amb un retrocés econòmic més gran. L'FMI preveu una caiguda del 6,1% per al conjunt de les economies avançades, i del 3% per a tot el món. L'atur a Espanya pujaria al voltant del 20%.

La zona euro cauria per sota d'un històric 7%, una davallada mai vista des de fa gairebé un segle. Als Estats Units l'economia s'enfonsaria un 6% i al Japó, un 5%. La Xina i l'Índia serien les úniques potències econòmiques que se salvarien pels pèls.

"El gran confinament", com ja ha batejat aquesta era l'FMI, serà el pitjor daltabaix econòmic mundial des de la Gran Depressió del 1929, molt superior a la recent crisi financera global. A diferència del 2008, en aquesta ocasió la crisi és a tot el planeta. És el primer cop que les economies avançades i les emergents entren en recessió al mateix temps.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides