El govern central regula la campanya de la fruita afectada per la crisi del coronavirus

El ministre Luis Planas anuncia que de forma excepcional aturats i immigrants puguin treballar al camp els pròxims mesos
Luis Planas

El ministre d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, ha anunciat que els treballadors que es trobin a l’atur, o les persones que cobrin un subsidi agrari, una renta agrària o bé una prestació per atur puguin treballar els propers mesos de primavera i estiu en la campanya de la fruita i la verdura.  

També ha obert la oferta de treball als treballadors estrangers que resideixen legalment a Espanya, els contractes dels quals finalitzin abans el 30 de juny seran prorrogables, així com els joves estrangers de 18 a 21 anys, als quals se’ls habilitarà un permís de treball. Tanmateix, ha avisat que les persones que han estat beneficiàries d'un ERTO per la situació creada per la pandèmia no podran treballar al sector agrari en aquest context.

Planas ha informat que el sector agrari requereix entre 75.000 i 80.000 treballadors i que per limitar els desplaçaments a que obliga el coronavirus, les persones que vulguin treballar al sector agrari hauran de ser contractades al seu terme municipal. Ha destacat també que el contracte de treball haurà de ser per escrit i que el salari haurà de ser el que recull el conveni col·lectiu o bé el salari mínim interprofessional (950 euros).

D’altra banda, ha assegurat que la gestió quedarà en mans de les pròpies empreses agràries i els serveis autonòmics de treball, i que les delegacions i subdelegacions de l’executiu central en faran el corresponent seguiment.

Finalment, el titular d’Agricultura ha afirmat que el consum alimentari de la setmana passada, la tercera setmana de confinament, ha experimentat un creixement del 16,6% respecte el mateix període de l’any passat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides