Quin dirigent polític està desaparegut des de que va esclatar la crisi de la Covid-19?

Artur Mas investit president de la Generalitat
Artur Mas investit president de la Generalitat

Artur Mas. El govern de la Generalitat que ell presidia va ser el que va aplicar les grans retallades que va patir el sistema sanitari públic català a partir de 2010. El pressupost del departament de Salut del darrer govern tripartit d’esquerres de José Montilla va ser de 9.624 milions d’euros. Els successius governs posteriors d’Artur Mas, amb Boi Ruiz com a conseller de Salut, van rebaixar aquest pressupost fins els 8.172 milions d’euros el 2014. Metges de Catalunya va calcular en 1.064 els metges d’atenció primària que van ser acomiadats durant cinc anys pels governs de Mas. El Fòrum Català d’Atenció Primària (FOCAP) va situar en més d’un miler el nombre d’infermeres acomiadades i en prop de vuit-cents els llocs de treball perduts en serveis administratius, neteja, manteniment o cuina en l’àmbit sanitari.

En uns moments en què la pandèmia de Covid-19 ha portat el límit el sistema sanitari públic català és lògic que molta gent recordi les conseqüències que tenen ara aquelles retallades. Els consellers de Salut posteriors a Boi Ruiz han intentat capgirar aquelles disminucions en les partides per Sanitat però, a hores d’ara, i també en part per culpa de les reiterades pròrrogues pressupostàries, encara no s’ha recuperat el sostre de despesa de fa deu anys. S’entén que ni Artur Mas ni Boi Ruiz es prodiguin gaire als mitjans de comunicació aquests dies.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.