Torra crida a “autoconfinar-se”

En la reunió virtual del president Sánchez amb els líders autonòmics, el president català ha insistit en l'aïllament
Quim Torra

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat aquest diumenge a tots els ciutadans que participin en una "aturada de país" i que "s'autoconfinin com més aviat millor" per aturar la propagació del coronavirus. El president ha defensat que només surtin a treballar les persones del sector de l'alimentació, l'atenció i assistència sanitària i serveis assistencials. "Qualsevol prevenció és poca en un moment greu com l'actual", ha alertat.

Abans, Torra s'ha connectat a la trobada virtual de líders autonòmics amb la Moncloa per tractar la batalla contra el coronavirus. En aquesta cita, ha traslladat el rebuig a les mesures recentralitzadores i ha denunciat que no s'hagi comptat amb el Govern per elaborar-les.

Un cop acabada la trobada, el president ha comparegut per demanar l'aïllament de Catalunya i de Madrid, i també el tancament de fronteres i el confinament total de la ciutadania. Ha criticat les mesures de l'estat d'alarma per la "imposició i confiscació" de competències,. "La Constitució no és un fàrmac contra el virus", ha constatat el president.

El president ha apuntat que les iniciatives incloses en l'estat d'alarma són "insuficients", i ha reiterat la necessitat de confinar Catalunya. També s'ha queixat que no s'hagi aprovat cap pla econòmic.

D'altra banda, el vicepresident Pere Aragonès ha posat damunt la taula mesures concretes que tenen a veure amb la suspensió del pagament de l'IVA i de la quota d'autonòmics i de la seguretat social.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides