Professionals de l’Arnau de Vilanova denuncien que no tenen accés lliure a màscares sanitàries

Una vintena de professionals de l'hospital de Lleida estan confinats a casa per haver estat en contacte amb el coronavirus
Hospital Arnau de Vilanova de Lleida

Facultatius de l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida han declarat que estan "indignats" perquè no tenen accés lliure a les màscares sanitàries i per no poder fer les proves de coronavirus a pacients, segons avança El Segre.

Les mateixes fonts denuncien que "l'accés a cert material està restringit perquè desapareix, però se'ls facilita a qui en necessiti, ja que en cas que el pic d'infectats s'elevi, ens quedarem sense estoc". Es dona la circumstància que les llevadores han denunciat que estan en els parts sense màscares sanitàries.

En referència a les proves per detectar el coronavirus, professionals de l'Arnau de Vilanova han explicat que "el protocol dicta que es fan quan la delegació del departament Salut ho autoritza depenent del cas, i a més no hi ha prou reactius" que són els elements que indiquen qui està infectat. De fet, el departament de Salut ha indicat que s'ha de fer la prova si està justificada.

Per altra banda, una vintena de professionals de l'hospital lleidatà, entre els quals hi ha metges, infermers i membres del personal de neteja, estan confinats als seus domicilis per haver estat en contacte amb pacients infectats pel Covid-19.

Fonts solvents han indicat que a l'hospital "no hi ha una situació crítica", però que el circuit assistencial canviarà. Ja s'estan agilitzant altes per alliberar llits, com també passa en els pics alts de la grip, però ahir a la tarda encara no s'havien suspès operacions.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides