El TSJC rebutja la querella per usurpació de funcions del PP contra Quim Torra

El tribunal coincideix amb la Fiscalia que també s'oposava a l'admissió de la querella
Quim Torra al TSJC
Quim Torra al TSJC

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha decidit no admetre la querella per un presumpte delicte d'usurpació de funcions que va presentar el PP contra el president català Quim Torra. Els populars defensaven que Torra estava ocupant il·legalment el càrrec de president de la Generalitat després d'haver perdut la seva condició de diputat del Parlament de Catalunya.

El TSJC coincideix amb el que ja havia defensat la Fiscalia, que en un informe ja es va mostrar contrària a admetre la querella presentada pel PP en considerar que la inhabilitació que va fer la Junta Electoral Central (JEC) contra Torra, i que li va fer perdre a aquest la condició de diputat, "no realitza un pronunciament exprés sobre la seva condició de president".

El tribunal afirma que "no existeix l'automatisme" pel fet de perdre la condició de diputat de la cambra catalana amb el fet d'haver de deixar d'ostentar el càrrec de president de la Generalitat de Catalunya, donant la raó als arguments de Quim Torra per mantenir-se en el càrrec de cap de l'executiu català tot i no ser diputat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides