La Moncloa recela dels delegats de JxCat i Esquerra a la taula de diàleg

Els socialistes i els comuns recorden que l'acord amb els republicans era fer una trobada "entre governs"

La Moncloa no entén les designacions que ha fet aquest dilluns el Govern català per a la taula de diàleg. "Tractant-se d'una mesa de diàleg entre governs, el més correcte és que els representants formin part dels governs respectius, del govern (espanyol) i de la Generalitat", ha remarcat la vicepresidenta econòmica de l'executiu estatal, Nadia Calviño, en declaracions als mitjans des de Barcelona.

La composició de la delegació catalana l'encapçala el president Quim Torra i el vicepresident Pere Aragonès, a més dels consellers Jordi Puigneró i Alfred Bosch. Però els altres quatre dirigents anunciats no formen part de Govern de la Generalitat: es tracta dels diputats de Parlament Elsa Artadi, Marta Vilalta i Josep Maria Jové, al costat de l'exdirector de gabinet de Torra i de Carles Puigdemont, Josep Rius. La delegació del Govern d'Espanya, en canvi, l'encapçala el mateix president, Pedro Sánchez, els vicepresidents Carmen Calvo i Pablo Iglesias, i tres ministres: Carolina Darias, Salvador Illa i Manuel Castells.

La presidenta del PSOE, Cristina Narbona, ha ressaltat aquest matí des de Ferraz que el Govern espanyol ha complert el pactat amb ERC, en el sentit que la taula de diàleg es constitueixi abans que acabi febrer i que la seva delegació estigui integrada exclusivament per membres de l'Executiu.

Narbona ha volgut deixar en l'aire que la composició final de les dues delegacions, ja anunciada per les dues parts, sigui la que finalment es vagi a seure aquest dimecres a la taula de diàleg a la Moncloa.

En termes similars, el PSC es mostra "decebut" amb la delegació catalana que el Govern ha conformat perquè hi ha integrants que no formen part de l'executiu. La portaveu dels socialistes al Parlament, Eva Granados, ha dit després de conèixer-ne la composició que "sembla que el govern espanyol s'ho pren més seriosament" i ha instat Torra i Aragonès a "estar a l'altura i aprofitar l'oportunitat del diàleg". Granados ha lamentat que la "lluita al Govern i entre famílies independentistes" es traslladi a la negociació entre governs.

Els comuns també han sortit a expressar el seu desacord amb els membres que JxCat i ERC han triat per a la delegació catalana. "Enteníem que la taula és entre governs", ha lamentat la portaveu dels comuns a la cambra, Susanna Segovia.

(Visited 42 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari