Torra rebrà Sánchez a la Generalitat

La reunió se celebra enmig de la polèmica de la taula de diàleg i l'enèsima topada entre JxCat i Esquerra
Sánchez i Torra

Després de dies de contactes entre la Generalitat i la Moncloa, la reunió entre Quim Torra i Pedro Sánchez ja té data, hora i localització: 6 de febrer, a les 12.00 hores, al Palau de la Generalitat. Així ho han fixat els gabinets dels dos presidents.

La trobada arriba en un moment delicat de les relacions entre l'Estat i Catalunya i en plena polèmica per la taula de diàleg que hauria de posar les bases per una solució política al conflicte.

Aquesta reunió entre Torra i Sánchez és l'avantsala de la taula de diàleg i hauria de servir per fixar els pilars de la negociació i, almenys per la part catalana, per determinar les garanties que tindrà aquest diàleg.

La taula és un acord al qual van arribar el PSOE i ERC abans de la investidura de Pedro Sánchez com a president del govern espanyol. Un acord que, per d'altra banda, no s'està complint en els termes fixats: s'havia establert que la taula arrencaria després de 15 dies des de la formació del nou govern espanyol.

El camí cap a la taula de diàleg està resultant ple d'accidents. Per començar, aquesta mateixa setmana s'ha consumat el divorci dels dos socis de Govern, JxCAT i ERC. Torra va fer una declaració institucional fent públic que les coses no van bé i que el camí cap a la independència que les dues formacions han agafat divergeix.

El president va dir que un cop s'aprovessin els pressupostos del 2020 convocaria les eleccions, que podrien tenir lloc com a molt aviat el juny. Malgrat tot, Torra, que està pendent de la seva inhabilitació, es va mostrar partidari de trobar-se amb Sánchez per explorar les possibilitats de diàleg.

El govern espanyol havia anunciat que la taula de diàleg s'hauria de posar en marxa després de les eleccions i amb el nou Govern català. Un anunci que va molestar Esquerra i que va forçar la rectificació del govern de Sánchez.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides