El relator també divideix JxCat i ERC

Els socis de Govern xoquen per la figura del mediador però fan pinya per la petició d'eleccions de PSC i comuns
Taula de diàleg

La taula de diàleg entre administracions pactada per Esquerra Republicana i PSOE és el focus de noves friccions al Govern de la Generalitat, un nou motiu de discrepància entre els dos socis que sustenten l'Executiu català. Mentre que els republicans aposten de manera clara per aquesta via, Junts per Catalunya recela i demana rescatar la figura del relator o mediador per garantir el compliment dels acords que s'assoleixin en aquestes converses.

"Venim del procés i veiem la falta de veracitat de l'Estat; ens sembla que és una figura interessant", ha assenyalat al respecte la diputada postconvergent Gemma Geis a RAC1.

JxCat va posar l'accent en la necessitat d'"establir un marc de condicions i garanties" que inclourien "un mediador", en paraules de Batet, "una figura importantíssima per establir un marc de garanties entre el Govern i el Govern". Els postconvergents argumenten que "experiències" passades obliguen a exigir aquestes garanties.

Sergi Sabrià, president de el grup parlamentari republicà, admet que un relator "podria ajudar" i que a la seva formació li sembla "bé". Tot i això, rebutja que "sigui una nova condició per continuar les converses" amb el Govern de Pedro Sánchez.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides