El Suprem demana a l’Eurocambra el suplicatori de Puigdemont

Lesmes trasllada a Sassoli una sol·licitud perquè aixequi la immunitat de l'expresident de la Generalitat i de l'exconseller Toni Comín
Carles Puigdemont
Carles Puigdemont

El president del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, ha remès al president del Parlament Europeu, David Sassoli, la sol·licitud del jutge Pablo Llarena, instructor de la principal causa sobre el procés, perquè s'aixequi la immunitat de l'expresident català Carles Puigdemeont i l'exconseller Toni Comín, un pas necessari per poder jutjar-los a Espanya.

A més d'oficialitzar la petició del suplicatori, Lesmes ha enviat a Sassoli documents principals del cas, com les interlocutòries de processament, les euroordres, les ordres espanyoles de detenció i la sentència condemnatòria contra els dirigents del procés, dictada per la Sala Segona del Suprem.

Sassoli traslladarà la petició al ple de l'Eurocambra, que la remetrà a la comissió d'afers jurídics, encarregada d'examinar-la i d'emetre un informe que es votarà al ple, on el vistiplau o la denegació de l'aixecament de la immunitat es decidirà per majoria simple.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides