El Tribunal de Comptes inicia el procés per embargar Jové

L'exsecretari general d'Economia de Junqueras, investigat per malversació, ha rebut la citació mentre negociava el suport d'ERC a Pedro Sánchez
Jové i Junqueras en una imatge d'arxiu.

El Tribunal de Comptes ha citat Josep Maria Jové, que va ser el secretari general de la Vicepresidència d'Economia i Hisenda que encapçalava Oriol Junqueras, com a presumpte responsable de malversació de fons públics amb l'organització de l'1-O, publica El Mundo. Es tracta de l'inici del procediment d'embargament de béns.

Jové, que està sent investigats pel Jutjat d'Instrucció número 13 de Barcelona pels delictes de malversació, desobediència i revelació de secrets, va rebre la citació del Tribunal de Comptes, segons la mateixa informació, quan formava part de l'equip de negociadors d'ERC que va acordar amb el PSOE abstenir-se per facilitar la investidura de Pedro Sánchez.

El Tribunal de Comptes, afegeix El Mundo a partir del contingut de la citació, prepara una ordre executiva d'embargament que pot afectar Jové i altres investigats, entre els quals Carles Puigdemont i diversos exconsellers, si no dipositen els diners que van destinar a l'1-O. Així mateix, ha estat citat a darrera hora Josep Ginesta, que actualment és secretari general de Treball de la Generalitat.

El Tribunal de Comptes justifica la decisió de citar Jové i Ginesta pel fet d'haver rebut "nova documentació" sobre "les irregularitats del procediment". Segons explica també El Mundo, l'Advocacia de l'Estat ha de dir la seva sobre aquest afer i la Fiscalia del Tribunal de Comptes i les acusacions de Societat Civil Catalana i Abogados Catalanes por la Constitución també han estat citats el dia 28, quan es preveu que es comuniqui la liquidació provisional.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides