L’Eurocambra estudia la revocació del líder d’Esquerra, Oriol Junqueras

Diversos polítics europeus reclamen que Brussel·les actuï immediatament contra Espanya
David Sassoli, president de l'Eurocambra

La comunicació de la interlocutòria del Tribunal Suprem executant la inhabilitació d'Oriol Junqueras ja ha arribat al Parlament Europeu després de ser reemesa pel president del poder judicial i del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, en una missiva al cap de l'Eurocambra, el socialdemòcrata italià David Maria Sassoli. Els serveis jurídics de la Cambra ho estan analitzant per prendre una decisió.

Fins al moment, el Parlament Europeu ha reconegut com a eurodiputats tant a Junqueras com a Carles Puigdemont i Toni Comín, i ha convidat els tres a la propera sessió plenària el dilluns a Estrasburg. La presència de Puigdemont i Comín està assegurada, però la de Junqueras estava subjecta, segons la mateixa interpretació del parlament, a la decisió que prengués el TS.

Diversos eurodiputats han reclamat que el Parlament Europeu actuï contra Espanya per "atacar" les sentències del Tribunal de Justícia Europea. El francès José Bové ha afirmat que la decisió del Suprem és "un atac seriós a la democràcia". "El Parlament Europeu ha d'iniciar un expedient contra l'Estat espanyol com ha fet, correctament, contra Hongria".

La gallega Ana Miranda, del BNG, ha reclamat "aplicar l'article 7" dels tractats contra Espanya per una decisió que veu un "despropòsit".

El socialista eslovè Milan Brglez ha dit que arran de la decisió del Suprem "el cas Junqueras vs Espanya ha esdevingut inevitablement el cas Parlament Europeu vs justícia espanyola obscurament aplicant la llei".

L'eurodiputada francesa Michele Rivasi assegurava que la decisió del TJUE obliga les autoritats espanyoles a alliberar Junqueras perquè pugui assumir el mandat.

Malgrat les crítiques d'alguns eurodiputats, els membres espanyols com Dolors Montserrat (PP), Jorge Buxadé (Vox) o Luis Garicano (Cs) han celebrat la decisió del Suprem.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides