JxCat torna a pensar en Puigdemont per fer de candidat a la presidència

Això no obstant, pensen recórrer una eventual inhabilitació de Torra i no contemplen eleccions
La cúpula de JxCat a Brusel·les

JxCat no descarta que Carles Puigdemont pugui convertir-se en el seu candidat davant unes eventuals eleccions catalanes, sempre que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea li atorgui la immunitat.

La plana major de la formació s'ha citat avui a Brussel·les per abordar amb l'expresident els reptes polítics més immediats. La reunió, a la qual també hi ha anat el president de la Generalitat, Quim Torra, ha servit per tractar la investidura de Pedro Sánchez al Congrés dels Diputats en una setmana en què la negociació entre ERC i el PSOE pot desencallar-se, tot i que els republicans ja adverteixen que fins a l'any vinent no es tancarà res.

Entre les condicions que estableix JxCat està el parlar del dret d'autodeterminació i en quina forma es podria exercir, a més d'una amnistia per als independentistes presos, i la presència d'un mediador internacional per garantir que es compleixi el pacte.

La trobada s'ha celebrat després que dimecres de la setmana passada JxCat es reunís amb representants del PSOE al Congrés per parlar de la investidura de Sánchez.

La reunió, en la que han participat els representants de JxCat al Parlament, al Congrés, al Senat i membres del Govern, l'han presidit Puigdemont i Torra, malgrat que després cap dels dos ha comparegut davant la premsa.

Pel que fa a la possible inhabilitació de Torra, JxCat diu que si arriba, la recorreran, de manera que no contemplen que calgui avançar les eleccions autonòmiques.
 

(Visited 40 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari