Ryanair es queda a Girona

La majoria dels treballadors han acceptat convertir-se en fixos discontinus, però el sindicat USO portarà l'acord a la Inspecció de Treball
Avió de Ryanair a Girona
Avió de Ryanair a Girona

L'aerolínia de baix cost Ryanair mantindrà la seva base d'operacions de Girona després d'haver arribat a un acord amb els treballadors. La companyia ha deixat córrer els seu pla de tancar la base gironina a canvi de l'acceptació per part de la majoria dels empleats d'una retallada en les seves condicions laborals.

Segons ha avançat TV3, la majoria dels treballadors de Girona han acceptat deixar de ser de fixos i esdevenir fixos discontinus, de manera que acceptaran passar tres mesos en situació d'atur cada any, una rebaixa de les seves condicions plantejada per la darrera oferta de l'empresa després de mesos de negociacions.

El sindicat USO ha considerat "una presa de pèl" l'oferta, a la qual s'han pogut acollir individualment els treballadors de la base gironina, ha explicat el mateix sindicat, que també alerta de l'existència de clàusules que "no acabem d'entendre", així com de renúncies a l'antiguitat i a la categoria professional. USO ha anunciat que portarà a la Inspecció de Treball les condicions de l’acord perquè determini si són legals.

Els empleats que no s'acullin a les condicions d'aquest acord seran acomiadats com preveia l'ERO presentat l'octubre, que afectarà íntegrament, com s'havia previst, els centres de Tenerife, Lanzarote i Gran Canària a partir del 8 de gener.

 

(Visited 44 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari