Les línies vermelles de Bono a ERC

Avisa: "S'abstinguin o no, mai acceptarem que uns pocs decideixin pel conjunt dels espanyols"
José Bono

L'expresident del Congrés dels Diputats i exministre José Bono ha avisat ERC que la seva hipotètica abstenció a la investidura de Pedro Sánchez no implicarà "que incrementi la força secessionista". "Aquí el PSOE hi té una línia vermella, s'abstinguin, votin que sí, o votin que no; mai acceptarem que uns pocs decideixin pel conjunt dels espanyols", ha advertit en una entrevista a TV3.

Bono s'ha mostrat partidari del diàleg per resoldre el conflicte, però ha remarcat que "per sobre de la llei no hi ha res en democràcia". A més, ha lamentat que s'estigui fent servir "el patiment" de la gent a Catalunya com a arma electoral. 

L'expresident del Congrés també s'ha referit a la petició del president català, Quim Torra, per recuperar la figura del relator per desencallar el diàleg entre Catalunya i Espanya i ho ha qualificat "d'insult a la democràcia". Ha insistit que Espanya és "una democràcia assentada".

En referència al preacord entre PSOE i Unides Podem per un govern de coalició, Bono ha reconegut que ara mateix és "l'única possibilitat". Ha opinat que s'haurien pogut explorar altres governs "més plausibles" –ha reconegut que en la passada legislatura ell apostava per un executiu amb Ciutadans- però ha admès que en aquesta no hi veu "cap altre govern possible".

(Visited 47 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari