Mobilització social, aquest diumenge, contra la Llei Aragonès

La FAPAC, Marea Blanca, En Comú Podem, la CUP o l’USTEC surten al carrer contra el projecte que facilita la privatització de serveis públics
Acto contra la Ley Aragonès en la plaza de Sant Jaume
Acto contra la Ley Aragonès en la plaza de Sant Jaume

La Plataforma Aturem la llei Aragonès es juga aquest diumenge, probablement la darrera carta per evitar que el Parlament aprovi la coneguda com a Llei Aragonès, que obre la porta a la privatització de nombrosos serveis públics. Per aquest motiu, ha convocat una mobilització a les 12 del migdia davant el departament d’Economia i Finances, que dirigeix el vicepresident del govern, Pere Aragonès. Des d’allà es creuarà Barcelona per traslladar la protesta a la plaça Sant Jaume. “La lluita és l’únic camí” és el lema d’aquesta mobilització que estava prevista inicialment pel 17 d’octubre però que es va ajornar perquè coincidia amb les tensions que es van viure als carrers després de conèixer-se la sentència del Tribunal Suprem pel cas del referèndum de l’1 d’octubre del 2017.

Les entitats que donen suport a aquesta plataforma acusen el projecte de Llei de Contractes de Serveis a les persones de posar en perill la qualitat dels que s’ofereixen en àmbits com l’educació, la sanitat, els serveis socials, entre molts altres. A la plataforma s’hi ha adherit entitats, sindicats i partits polítics. Entre els principals impulsors hi ha la FAPAC (Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya), la Marea Blanca o el sindicat de l’ensenyament USTEC. També hi trobem col·lectius vinculats a l’ANC o que es presenten com a CDRs, i també la CUP o Catalunya En Comú-Podem.

Al manifest que recull les reivindicacions de la plataforma es denuncia que la Llei Aragonès “permet que es faci negoci amb els nostres drets” i que comporta la precarització de les persones que treballen en els sectors que es vol obrir a les lleis del lliure mercat. “No permetrem que prosperi una llei que podria ser l’avantsala d’una de les onades privatitzadores més grans que haurà patit Catalunya en els darrers anys, ens hi juguem els nostres drets, ens hi juguem l’educació, la sanitat i els serveis socials. No permetrem que ningú faci negoci amb serveis que són necessaris pel desenvolupament de les nostres vides”, s’afirma al manifest.

S’acaba convidant “a totes les organitzacions, sindicats i moviments socials a organitzar-nos conjuntament i lluitar per uns serveis públics de titularitat, gestió i provisió 100% pública -amb participació activa d’usuàries i treballadores-, per garantir els drets de tota la ciutadania, i fer l’accés als serveis públics equitatiu, tendint a la universalitat i no condicionat als recursos econòmics dels quals es disposi. I s’adverteix que “si el Govern pretén aprovar aquesta llei aprofitant el context polític que està vivint Catalunya, la resposta de la Plataforma Aturem la Llei Aragonès serà immediata i contundent”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides