La JEC sanciona Pedro Sánchez per una entrevista des de la Moncloa

També obre expedient a Celaá per manifestacions a la roda de premsa del Consell de Ministres
Pedro Sánchez, en l'entrevista a la Sexta

La Junta Electoral Central (JEC) ha acordat obrir un expedient contra el president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, per la vulneració de la Llei electoral en l'entrevista que va oferir a La Sexta des de La Moncloa el 25 d'octubre.

Segons la JEC, el fet que utilitzés una de les sales del Palau de La Moncloa on es podia veure a més "símbols i elements públics" propis del càrrec de president vulnera el "principi de neutralitat" que recull l'article 50.2 de la Llei Orgànica del Règim Electoral General (LOREG).

Per aquest motiu obre expedient sancionador i designa ja l'instructor, vocals i secretaris que estudiaran el cas. Sánchez s'enfronta a una multa d'entre 300 i 3.000 euros, segons la LOREG.

La JEC expedienta també la portaveu del govern espanyol en funcions, Isabel Celaá, per declaracions a la roda del Consell de Ministres del mateix dia, el 25 d'octubre. En tots dos casos actua en resposta a una denúncia del PP.
 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides