Quin polític insta els joves universitaris a manifestar-se a la Via Laietana?

Toni Castellà
Toni Castellà

Antoni Castellà va ser el màxim responsable de les universitats durant l'època d'Artur Mas a la presidència de la Generalitat, quan es van apujar les taxes un 66%, fent que les universitats públiques catalanes fossin les més cares d'Espanya. Aquella pujada encara no ha estat revertida.

Independentista convençut, Castellà és ara diputat al grup d'ERC al Parlament. Dissabte passat, just després de la manifestació independentista al carrer Marina de Barcelona, de rebuig a la sentència del procés, el diputat va publicar una foto al seu Twitter on es veuen joves, als quals instava a anar a protestar a la Via Laietana. "Hem de ser a Marina, però també ara a Via Laietana! Ni un pas enrere!", hi assegurava el diputat.

Com a secretari d'Universitats, Castellà va ser l'executor d'aquella pujada de taxes d'un govern que tenia Andreu Mas-Colell al capdavant d'Economia.

Tant JxCat com ERC estan incomplint el mandat democràtic del Parlament de Catalunya de rebaixar aquestes taxes un 30%. La cambra ho ha votat ja en diverses ocasions.

No obstant això, estudiants universitaris independentistes que s'han declarat en vaga les darreres hores no apunten contra el govern català, sinó que enfoquen les seves protestes contra la sentència del procés i a favor dels independentistes detinguts durant els aldarulls i l'autodeterminació.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides