El fiscal no vol alliberar Junqueras encara que li donin la immunitat

Argumenta que no és un pres preventiu perquè ja està condemnat per sentència ferma i que ja no tindria efecte
Oriol Junqueras
Oriol Junqueras

La Fiscalia del Tribunal Suprem no pensa rebaixar plantejaments en la nova fase que s'obre del procés un cop dictada la sentència per sedició i malversació. Un dels fronts judicials oberts és el de la immunitat dels eurodiputats independentistes catalans electes i, en concret, la d'Oriol Junqueras. La vista per la seva immunitat es va celebrar el dilluns 14 d'octubre, el mateix dia que es va fer pública la sentència contra els líders del procés.

La tesi de la Fiscalia és que Junqueras ja no té ara la condició de pres preventiu, sinó la de condemnat per sentència ferma del Suprem, i que en aquesta situació no pot exercir cap càrrec públic.

Pot ser que en aquest cas torni a haver-hi divergències entre la postura de la Fiscalia i la del Suprem, que va descartar la rebel·lió mentre els fiscals la defensaven. El jutge Marchena ja va dir que tenia interès a saber com resolia el cas finalment el Tribunal de Justícia de la Unió Europea i que prendrà les mesures oportunes quan es dicti una resolució.

Tot i que primer arribarà la resolució de Junqueras, tant l'expresident Carles Puigdemont com l'exconseller Toni Comín estan immersos també en un procés judicial a Luxemburg per aconseguir que se'ls reconegui la immunitat i exercir com a eurodiputats.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides