Matí erràtic a la Generalitat

El conseller Buch canvia una compareixença sense preguntes per una roda de premsa que finalment cancel·la després d’haver-la endarrerit
Buch, de azul, acompañado de los responsables políticos y policiales
Buch, de azul, acompañado de los responsables políticos y policiales de los Mossos

La compareixença on s’esperava que aquest dimecres al matí el conseller d’Interior, Miquel Buch, oferís explicacions sobre l’actuació dels Mossos d’Esquadra a les manifestacions independentistes dels darrers dies ha estat finalment desconvocada. 

No obstant això, segons ha difós Catalunya Ràdio citant l’explicació del responsable de premsa d’Interior, Joan Maria Piqué, és possible que Buch convoqui els mitjans durant la tarda.

La compareixença de Buch havia de ser inicialment una declaració institucional sense preguntes dels mitjans, però després s’ha anunciat una roda de premsa a les 10.30 hores.

Posteriorment, s’ha endarrerit la compareixença de Buch fins a les 12 del migdia, quan ha estat finalment cancel·lada.

Buch, que ja es trobava en el punt de mira d’una part de l’independentisme per diverses actuacions anteriors dels Mossos, s’ha reunit aquest matí d’urgència amb el president Quim Torra, el vicepresident Pere Aragonès i la consellera de la Presidència, Meritxell Budó. Després, ha mantingut més reunions i no ha arribat a la seu de la conselleria fins gairebé les 13 hores.

El govern català havia anunciat aquest mateix matí la presència de Budó a les marxes de protesta contra la sentència del Tribunal Suprem, organitzades per l’ANC, però la consellera de la Presidència ha participat en la trobada d’urgència al Palau de la Generalitat. Fins al ple parlamentari de dijous, l’agenda dels membres de l'executiu de Torra només conté actes de protesta contra la condemna als dirigents del procés, anunció este martes la propia Budó.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides