L’aeroport, principal punt de tensió

Milers de persones responen a la crida de Tsunami Democràtic i ja s'han produït càrregues policials
Gent concetrada a l'aeroport del Prat

Milers de persones es concentren des de primera hora de la tarda a la terminal 1 de l'aeroport del Prat en protesta per la sentència del judici del procés. Centenars de manifestants han aconseguit entrar dins la terminal, però molts d'altres es concentren a l'exterior amb crits de "llibertat" i "independència".

La crida l'ha fet el Tsunami Democràtic, que ha demanat als ciutadans que bloquegessin la infraestructura estratègica. Per evitar-ho els Mossos han tallat els accessos per la carretera, i han ordenat a Renfe i TMB aturar la circulació de trens.

Tsunami Democràtic ha recomanat acudir a l'aeroport "preparats per passar algunes hores fora de casa seva" i a portar "roba per a la pluja, menjar, aigua i calçat còmode, a més de ràdio convencional i mòbil amb bateria". "I una actitud no violenta indestructible".

El moviment assegura que escull El Prat per "fer sentir a tot el món" el seu crit i "per fer visible a l'opinió pública internacional el rebuig a la sentència del Tribunal Suprem i la situació d'injustícia i de vulneració de drets que es dona a Catalunya". "Un dels llocs que connecten el país amb el món pot esdevenir el millor altaveu per internacionalitzar la resposta ciutadana a la sentència", afegeixen.

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional ja ha realitzat les primeres càrregues per reduir els manifestants. Els Mossos han informat que han detingut una persona a la línia 9 del metro, camí de l'aeroport. Davant el degoteig de manifestants, la policia ha recordat que accedir a zones restringides de l'aeroport suposa un delicte greu.

A causa de les protestes, s'han suspès per ara més una vintena de vols.
 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides