La Generalitat diu que el discurs del general Garrido “és una vergonya”

El periodista Antoni Bassas afirma que el guàrdia civil hauria de ser arrestat
Pere Aragonès al Parlament de Catalunya.
Pere Aragonès al Parlament de Catalunya.

El vicepresident del govern català, Pere Aragonès, ha denunciat que "es demana neutralitat per part de la Junta Electoral a uns governs que són escollits per la ciutadania en base a programes polítics, però aquesta Junta Electoral calla davant d'uns comandaments de la Guàrdia Civil que prenen partir a favor d'una determinada ideologia". Aragonès ha conclòs que "és una vergonya".

D'aquesta manera el govern de la Generalitat ha qualificat les paraules del cap de la Guàrdia Civil a Catalunya, el general Pedro Garrido, les quals va dir en el seu discurs durant la celebració de la Patrona de la Benemèrita aquest dimecres a la caserna del cos a Sant Andreu de la Barca.

Aragonès ha afegit que "ja sabem que el Todo por la Patria s'assembla molt al Ahora Espanya de determinats partits que ara ho fan servir en campanya", en referència directa a l'eslògan que el PSOE està usant en la precampanya de les eleccions generals del 10-N.

Antoni Bassas demana que s'arresti el general Garrido
El periodista Antoni Bassas, en referència a les paraules del general Garrido, ha afirmat que "aquest senyor hauria d'estar arrestat, potser temporalment, una setmana a casa seva", afegint "perquè aquest és un discurs polític i en democràcia els discursos polítics els fan els polítics, no els fan els uniformats".

En declaracions a TV3, Bassas ha dit que "si la Guàrdia Civil, que és comprensible, està ofesa perquè el Parlament va votar que marxin de Catalunya, ja hi ha el Govern espanyol, el ministre, la delegada del Govern que pot contestar políticament. Un uniformat té l'obligació d'absoluta neutralitat".

Bassas ha reblat que "em sembla per tan inadmissible i em sembla francament imprudent en vigílies d'un moment en què la Guàrdia Civil, en col·laboració amb els Mossos i la Policia Nacional, haurà de fer front a una protesta multitudinària al carrer quan es conegui la sentència".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides