Budó esquiva les polèmiques de Torra, Jordà, Alay i un dirigent de l’ANC

La portaveu del govern esgrimeix que són "apreciacions personals" d'un periodista i diu que no els correspon respondre
Meritxell Budó
Meritxell Budó

La consellera de la Presidència i portaveu del govern català, Meritxell Budó, ha evitat fer una valoració de determinades declaracions i comportaments controvertits de membres del govern corresponents a aquest mes d'agost.

Preguntada aquest dimarts per la imatge que projecta el govern català a partir d'aquests fets, Budó ha esgrimit que eren "observacions" i "apreciacions personals" del periodista que "no ens toca respondre com a govern".

La pregunta es referia no només a les manifestacions amb què president Quim Torra havia associat la Divisón Azul amb Espanya, al fet que la consellera Teresa Jordà no hagi rebut els afectats pels incendis i s'hagi fet una foto amb una cervesa etiquetada amb un "Fuck Spain", i a les sospites difoses per Josep Lluís Alay, cap de l'oficina de Carles Puigdemont, sobre la detecció d'una bomba de la Guerra Civil a una platja de Barcelona.

També s'ha demanat a la consellera que es pronunciés sobre la burla expressada per un dirigent de l'ANC sobre l'accident mortal d'un pilot de l'exèrcit espanyol, però Budó ha rebutjat referir-se a cap d'aquestes qüestions.

En canvi, ha anunciat que el govern català ha acordat emprendre accions legals contra el govern d'Espanya per l'impagament de 1.317 milions d'euros "que corresponen a la Generalitat", ha afirmat.

La consellera, això sí, en referir-se a la qüestió, ho ha fet en termes autonòmics, ja que no només ha destacat que comunitats com Castella i Lleó i Galícia poden plantejar reclamacions pel mateix concepte al govern central, sinó que ha expressat que "malauradament" la Generalitat no pot recaptar els "recursos propis" fins que no es "reformuli el sistema de finançament".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides