L’Open Arms rescata 39 migrants més, però segueix sense poder atracar

Espanya i Itàlia es passen la pilota del vaixell sense que ningú li ofereixi un port segur
L'Open Arms rescata 39 migrants més

L'Open Arms ha rescatat aquesta matinada 39 persones més al Mediterrani. Se sumen a les 121 que fa nou dies que són a bord del vaixell de l'ONG, que continua buscant un port segur mentre els estats europeus eviten donar respostes.

Abans d'aquest nou rescat, que eleva a 160 les persones que s'apleguen al vaixell, el ministre de l'Interior italià, Matteo Salvini, assegurava a Twitter que ha demanat per carta al govern espanyol que es faci càrrec dels migrants que hi ha a bord del vaixell Open Arms.

Preguntada sobre la responsabilitat del govern espanyol a l'hora de resoldre la situació de l'Open Arms, tenint en compte que és el vaixell d'una ONG espanyola que circula sota bandera espanyola, la ministra portaveu, Isabel Celaá, ha volgut recordar el cas de l'Aquarius, els milers de persones rescatades per Salvament Marítim i el que diu la normativa internacional.

Celaá també ha recordat que el president del Parlament Europeu, David Sassoli, ha instat Europa a fer-se càrrec d'aquest afer i ha afegit que "en això estem treballant".

A l'espera que algun estat permeti que el vaixell atraqui en un dels seus ports, l'Open Arms rebrà entre diumenge i dilluns l'ajuda de l'Astral, l'altre vaixell de rescat que va sortir ahir a la nit de Badalona.

D'altra banda, l'Open Arms va rebre la visita de l'actor Richard Gere, que va portar-hi personalment provisions de menjar i aigua per denunciar que Europa no és capaç d'oferir un port segur al vaixell de salvament.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides