El PSOE prepara una nova oferta

Els socialistes truquen a Podem i reactiven les negociacions després de la investidura fallida
Pedro Sánchez amb Carmen Calvo

La vicepresidenta del govern espanyol en funcions, Carmen Calvo, ha trucat ja el secretari d'acció de govern de Podem, Pablo Echenique, per reactivar les converses a la recerca d'un acord in extremis abans de dijous a les 13.30, quan comença la sessió definitiva del ple d'investidura.

Ho ha explicat la mateixa vicepresidenta a la sortida de la reunió que ha mantingut fins a gairebé les sis de la tarda al Congrés amb el candidat a la investidura, Pedro Sánchez, el secretari d'Organització del PSOE, José Luis Ábalos, i la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero.

La portaveu del PSOE al Congrés, Adriana Lastra, ha estat present a la reunió. Els socialistes preparen una nova oferta d'encaix al govern espanyol. Podem espera que es tracti d'una proposta global que vagi més enllà de la que tenen sobre la taula i que inclou una vicepresidència del govern espanyol per a Irene Montero i carteres de nova creació i que s'encarregarien d'Infància, Esport, Habitatge i Turisme.

Podem, que ja ha dit que no vol ministeris d'Estat com Defensa, Interior, Justícia o Exteriors, aspira a carteres de pes en l'àrea social com Ocupació, Fiscalitat o Energia. Segons fonts de Podem, les carteres que proposa el PSOE són antigues direccions generals "sense competències".

(Visited 33 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari