Presó per un home que proposava “anar a rebentar espanyols”

El veí de la comarca de l'Anoia està vinculat a moviments de l'extrema dreta independentista
Audiència Provincial de Barcelona (Pere López-Wikipedia)
Audiència Provincial de Barcelona (Pere López-Wikipedia)

Un home, veí de la comarca de l'Anoia, ha estat condemnat a quinze mesos de presó per l'Audiència Provincial de Barcelona per haver publicat al seu compte de Facebook el novembre del 2017 missatges contra els ciutadans espanyols. El jutge també ha condemnat a aquest home a pagar una multa de 720 euros.

El condemnat va pujar al seu compte de Facebook missatges que deien: "Qui vulgui anar de festa per la zona de l'Anoia que m'ho digui. Jo ja he dit prou. Anem a rebentar españols. Amb dos o tres en tenim prou. Qui s'apunti, evidentment, que estigui preparat. Seguim".

Els jutges vinculen aquests missatges al grup de la ultradreta identitària Moviment Identitari Català (MIC), al qual se'l considera seguidor dels Escamots Catalans, una organització paramilitar del segle passat vinculada al partit Estat Català.

L'home condemnat va publicar altres missatges a les xarxes socials com el que diu: "Poble armat, poble respectat", lema que va usar el grup terrorista català Terra Lliure. En aquest punt, el jutge afirma que el condemnat no justifica el terrorisme però que "va difondre la necessitat que el poble català s'armi per a ser respectat, fent amb això una defensa de l'ús de les armes".

La sentència també diu que el condemnat "expressava la seva simpatia amb la violència per a la defensa de les seves idees independentistes", entre les quals destacaven el rebuig als espanyols i a la presència de musulmans a Catalunya.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.