Boye ‘reclama’ que el cas que esquitxa Borràs passi al Suprem

L'exconsellera i el seu advocat acusen la titular del Jutjat 9 de Barcelona d'investigar-la "de forma incompetent"
Laura Borras

L'exconsellera de Cultura i diputada de JxCat al Congrés Laura Borràs i el seu advocat, Gonzalo Boye, han carregat contra la jutgessa Sílvia López, titular del Jutjat d'Instrucció número 9 de Barcelona, de qui diuen que ha investigat l'exconsellera "de manera incompetent".

Es tracta de l'afer pel qual va donar explicacions al Parlament sense estar imputada, al qual la figura clau és un excol·laborador d'ella que va facturar a la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) quan Borràs hi era al capdavant, Isaías Herrero, a qui s'investiga en una causa secreta que té en el punt de mira la presumpta comissió de delictes de tràfic de drogues i falsificació de diners.

L'escrit presentat per Boye en defensa de Borràs, el contingut del qual detalla El Món, sosté que Borràs ha patit una "investigació judicial prospectiva" i reclama la nul·litat de ple dret de les diligències sobre els contractes formalitzats per Herrero amb l'ILC durant l'etapa de Borràs.

Boye esgrimeix que és "gravíssim" el fet que la jutgessa, que ha sol·licitat les credencials de diputada de Borràs, no fos des de l'inici de les indagacions, segons argumenta, objectivament competent per investigar-la, ja que al principi Borràs era consellera i diputada al Parlament de Catalunya i després diputada al Congrés, per la qual cosa estava aforada i qualsevol investigació sobre ella l'haurien d'haver assumit el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, inicialment, i després el Tribunal Suprem.

Per la seva part, la diputada de JxCat ha piulat: "Presentem escrit contra la jutgessa del 9 que de forma incompetent ha estat investigant-me sense notificar-m'ho en una causa secreta on presumptament hi ha de tràfic de drogues a falsificació de divises i ara vol saber si sóc Diputada. Els motius: ser una conocida independentista".

"Quan em vaig assabentar per la premsa de la suposada investigació contra mi vaig sol·licitar comparèixer voluntàriament al Parlament i vaig donar totes les explicacions. Els que volen fer mal, se surten amb la seva fent patir i volen esquitxar sabent que aixequen sospites i taquen", ha lamentat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari