Izquierda Unida trenca amb EUiA per la plataforma Sobiranistes

Retreu a Nuet que hagin concorregut amb ERC a les eleccions, competint contra IU
Nuet, com a candidat d'ERC
Nuet, com a candidat d'ERC

Izquierda Unida (IU) trenca per ara les relacions amb la seva marca catalana, la federació d'Esquerra Unida i Alternativa (EUiA), per la plataforma Sobiranistes. Així ho ha aprovat l'assemblea política i social, el màxim òrgan de direcció del partit entre congressos. Es tracta d'una suspensió temporal del protocol que vincula les dues formacions.

El document ha estat validat uns dies després que el coordinador general d'EUiA, Joan Josep Nuet, anunciés que deixarà la direcció i només seguirà com a secretari general de Comunistes de Catalunya, un dels partits integrats en la federació.

Està previst que hi hagi un consell nacional de la formació catalana divendres que ve i que la renúncia de Nuet sigui efectiva a partir d'aquesta data.

En el document es recull que militants i membres de l'organització han competit electoralment contra IU a les eleccions generals en saltar el seu líder, Nuet, a les llistes d'Esquerra Republicana (ERC) en el marc de la confluència dels republicans amb la plataforma Sobiranistes, que va ser impulsada per Elisenda Alamany, primer com a corrent crític amb Ada Colau en els comuns i després com a formació.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides