JxCat es queda sense grup propi al Congrés

Els seus set diputats aniran al Grup Mixt juntament amb els de Bildu, Navarra Suma, Coalició Canària i el Partit Regionalista de Cantàbria
Jordi Sánchez i Jordi Turull, al Congrés dels Diputats, passen per d
Jordi Sánchez i Jordi Turull, al Congrés dels Diputats, passen per davant d'Albert Rivera

JxCat no tindrà grup propi al Congrés dels Diputats. Així ho ha anunciat la president de la Cambra, Meritxell Batet, després que la seva Mesa aprovés els grups que en formaran part. N’hi haurà 8: socialista, PP, Ciutadans, Unides Podem, Vox, ERC, PNB i Mixt. Els set diputats de JxCat formaran part del grup Mixt en el qual coincidiran amb els de Bildu, Navarra Suma, Coalició Canària i el Partit Regionalista de Cantàbria.

Per comptar amb grup propi al Congrés cal que una candidatura tingui un mínim de 15 diputats, o cinc diputats i alhora un 5% dels vots al conjunt d’Espanya o un mínim de 5 diputats i el 15% dels vots en cada una de les circumscripcions on es va presentar. JxCat no compleix cap de les tres condicions. ERC es va plantejar cedir-li tres dels seus diputats però, aleshores, corria el risc de quedar-se ella sense grup propi. A més, no hi havia cap garantia que, tot i així, els diputats del grup on estan Jordi Sánchez, Josep Rull i Jordi Turull n’haguessin tingut un de propi.

Tots els membres de la Mesa han votat a favor d’aquesta decisió.  

(Visited 34 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari