La Sindicatura de Comptes denuncia contractes a dit a empreses del 3%

Les firmes que més se'n van beneficiar estan implicades en casos de presumpte finançament irregular de CDC
Infraestructures.cat
Infraestructures.cat

L'últim informe de la Sindicatura de Comptes denuncia les facilitats que algunes empreses van trobar durant anys a l'hora d'aconseguir contractes d'obra pública de la Generalitat.

Les dues empreses que més es van beneficiar d'aquestes dreceres tècniques entre 2012 i 2014 estan implicades directament en casos de presumpte finançament irregular de Convergència (CDC).

L'informe de l'organisme fiscalitzador se centra en la gestió que el Govern va fer durant aquest període, sota la presidència d'Artur Mas, d'Infraestructures.cat, la licitadora més gran d'obra pública de la Generalitat i implicada, entre d'altres, en el cas Petrum de presumpta corrupció.

Segons la Sindicatura, el mètode per escollir quines empreses havien de dur un contracte era per "criteri subjectiu" de la taula de contractació. És a dir, que les adjudicacions es prenien per barems personals, de vegades sense justificar, que a més tenien un pes definitiu: entre un 65% i un 70% del total de la puntuació.

A través d'aquest sistema es van atorgar fins a nou expedients. Sis d'ells, valorats en 990.000 euros i adjudicats en només vuit mesos de 2013, van acabar a parts iguals en mans de Soler Global Service, filial del Grup Soler, i de MyJ Grues. Les dues companyies estan implicades en sengles casos de corrupció, amb CDC com a protagonista. Al llarg de 2013, les dues empreses van ingressar donacions a la fundació CatDem, vinculada al partit nacionalista.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides