Torra: “La Junta Electoral Central te lo afina”

Reprodueix vídeo

El president català, Quim Torra, ha carregat contra la Junta Electoral Central (JEC) en la roda de premsa que ha ofert al Palau de la Generalitat després d'haver declarat com a investigat per desobediència i prevaricació per una presumpta desatenció de l'ordre de retirar llaços grocs i estelades d'edificis públics en període electoral. Torra ha assegurat que davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha dit el que volia dir: que "no es pot obeir una ordre injusta i il·legal que conculca drets fonamentals".

Segons el president, l'acusació de la Fiscalia contra ell es basa en instruccions de la JEC que considera "inaplicables" i contràries a la llibertat d'expressió, i ha acusat la JEC d'actuar amb "clara intencionalitat política", a banda d'assenyalar que té "membres afins a PP i Cs", tot destacant les querelles presentades contra Andrés Betancor i Carlos Vidal per presumpta prevaricació en "voler excloure" Carles Puigdemont i Toni Comín de les llistes electorals.

A més, sosté que és "nul de ple dret" l'acord de la JEC en què es basa l'acusació contra ell, ja que argumenta que la decisió era competència de la Junta Electoral local. "Hem passat de «la Fiscalía te lo afina, a la JEC te lo afina", ha sintetitzat en castellà.

"Volen fer veure que és un problema meu", ha assenyalat presentant el seu cas com el darrer d'una llista de precedents que ha atribuït a la "mala fe" d'algunes institucions estatals, "la manca de rigor jurídic", i la intenció d'"atemorir" i d'evitar que triomfi "la llibertat" i "la voluntat del poble de Catalunya".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Noticias relacionadas

Hoy destacamos

Deixa un comentari

Notícies més llegides