Milers de firmes de suport al nomenament de Miquel Iceta com a senador

Sergi Sabrià, president del grup d’ERC al Parlament, diu que s’oposen a la seva designació perquè els socialistes són còmplices de l’empresonament d’independentistes
Miquel Iceta, en una intervenció recent al Parlament de Catalunya
Miquel Iceta, en una intervenció recent al Parlament de Catalunya

Milers de persones han firmat en poques hores el manifest que defensa la designació de Miquel Iceta com a senador pel Parlament de Catalunya que ha elaborat el col·lectiu que va donar suport al primer secretari del PSC quan es va presentar a les eleccions a la presidència de la Generalitat el desembre de 2017. Aquest manifest ha començat a circular coincidint amb l’anunci per part del president del grup d’ERC al Parlament, Sergi Sabrià, que els diputats d’aquesta formació votaran en contra de la designació d’Iceta.

Entre els primers signants figuren el secretari general de la Unió General de Treballadors, Josep Maria Álvarez, l'actriu Rosa Maria Sardà, l'exalcalde de Barcelona Jordi Hereu, l'exministra de Cultura Ángeles González Sinde, el catedràtic de Dret Constitucional Xavier Arbós i la catedràtica d'Ètica Victoria Camps.

El Parlament votarà, demà, la designació d’Iceta com a senador per ocupar la plaça que ha deixat vacant José Montilla. Montilla va dimitir, precisament, perquè Iceta el substituís i pogués ocupar la presidència del Senat, tal i com havia proposat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez. Els socialistes tenen majoria absoluta al Senat i, per tant, poden triar qui el presidirà, però ho han de fer entre els membres de la cambra.

Mai no s’havia produït la circumstància que el Parlament vetés un candidat a senador proposat per algun dels seus grups. Sebrià ho ha justificat apel·lant a què els socialistes són còmplices de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució i de l’empresonament de dirigents independentistes i perquè, a més, “no van mirar a la cara als familiars dels presos quan van venir al Parlament”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides