Ocupació de la Gran Via per reivindicar un habitatge digne

Reclamen una baixada de preus del lloguer, l'aturada dels desnonaments i l'expropiació dels pisos de la banca
Manifestants acampats a la Gran Via de Barcelona

Unes dues-centes persones han acampat a la Gran Via de Barcelona per demanar un habitatge digne i protestar en contra de la precarització i la privatització de la ciutat. Cap a les deu de la nit de dissabte, els activistes han fet una assemblea davant de plaça Universitat. La seva intenció era passar-hi la nit però a les quatre de la matinada els han desallotjat.

Demanen l'expropiació de tots els pisos buits de la banca i de grans propietaris, també reclamen una baixada de preus del lloguer del 50%, així com l'aturada de desnonaments a la capital catalana. Diversos col·lectius com el Sindicat de Llogaters i l'Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible s'han fet ressò de la protesta.

Durant tota la tarda, organitzacions, sindicats i diferents usuaris de les xarxes socials van compartir imatges i vídeos sota el lema #TraeTuCasa i "Què més ha de passar?". Els manifestants han portat somiers, coixins i mantes i han instal·lat una trentena de llits en plena Gran Via.

El tall de la Gran Via coincideix amb el primer cap de setmana de campanya de les eleccions municipals. De matinada la policia els ha desallotjat, però anuncien noves mobilitzacions.
 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides