La Xarxa Audiovisual Local prohibeix als seus periodistes informar sobre les eleccions municipals

Els treballadors inclouen una nota als informatius de ràdio i televisió denunciant la imposició d’aquest criteri per ordre del conseller delegat, Francesc Pena
Comunicat de protesta dels treballadors de la XAL per la prohibició d
Comunicat de protesta dels treballadors de la XAL per la prohibició de parlar de les eleccions municipals

Els programes informatius de la Xarxa Audiovisual Local (XAL), depenent de la Diputació de Barcelona, no poden incloure notícies i entrevistes relacionades amb la campanya de les eleccions municipals. Així ho ha imposat el conseller delegat de la XAL, Francesc Pena, en una resolució que va adoptar el 25 de febrer i que va aparèixer publicada al Diari Oficial de la Generalitat el 13 de març.

La resolució indica que “durant la campanya de les eleccions municipals i fins el dia dels comicis no hi haurà entrevistes a representants polítics ni seguiment informatiu de la campanya electoral als contenidors informatius de la XAL”.

Els treballadors han replicat amb una nota que inclouen al final dels informatius de ràdio i televisió i que diu: “El Consell Professional de la Xarxa Audiovisual Local, en representació dels professionals que hi treballen, denuncia que els espais informatius que s’estan elaborant ara mateix no segueixen els criteris periodístics habituals. Es fan segons les directrius que ha fixat el conseller delegat, Francesc Pena, a la resolució 13/2019, que recull els criteris d’actuació davant la convocatòria d’eleccions municipals”. Criteris que es resumeixen fàcilment: de les eleccions municipals a la XAL no se’n parla.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides