Qui amaga el seu cognom del cartell electoral?

Ernest Maragall
Ernest Maragall

El candidat a l'alcaldia de Barcelona per ERC, Ernest Maragall, amaga el seu cognom del cartell electoral. La campanya d'ERC juga amb el nom de pila d'Ernest en color groc, però el cognom Maragall és absent. Així mateix, les sigles del partit són també ben reduïdes.

Malgrat que les últimes enquestes donen a ERC com a guanyadora de la batalla de Barcelona del 26 de maig, Ada Colau no es troba massa lluny i el típic marge d'error dels sondejos pot decidir qui triomfa finalment.

A més, Ernest Maragall ha vist com els últims dies des de l'esquerra independentista vinculada a la CUP s'ha començat una campanya de desprestigi en contra d'ell. Li recorden el seu càrrec de funcionari a l'Ajuntament "franquista", i el fet que com a dirigent del PSC i regidor va participar en nombroses converses amb els lobbies que la CUP considera perjudicials per a la ciutat.

Ernest Maragall, per decisió d'Oriol Junqueras, és qui lidera la llista d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, per la qual cosa va haver de deixar el càrrec de conseller d'Exteriors de la Generalitat. Va assumir el càrrec Alfred Bosch, qui ara tanca la llista de Barcelona precedit per Ester Capella, a qui el partit no va convèncer perquè deixés el Departament de Justícia de la Generalitat per fer tiquet electoral amb Maragall, malgrat que era la preferida de l'aparell d'ERC a la ciutat de Barcelona.

Finalment, la dos d'Ernest Maragall és Elisenda Alamany, fitxada dels Comuns mentre que el tercer lloc és per a l'economista liberal Miquel Puig, col·laborador durant molts anys de l'administració pujolista, tant a la conselleria d'Indústria com exercint de director general de TV3.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides