El TC avala la immersió lingüística, però retalla la llei d’educació catalana

El tribunal anul·la, deu anys després del recurs del PP, diversos articles de la LEC
Tribunal Constitucional
Tribunal Constitucional

El Tribunal Constitucional ha avalat el model d'immersió lingüística a Catalunya però ha retallat la Llei d'Educació aprovada pel Parlament el 2009. El TC ha anul·lat diversos articles de la LEC que regulaven les etapes educatives de Primària, Secundària i Batxillerat, o ensenyaments com els artístics, perquè no s'ajusten a la normativa estatal bàsica o l'envaeixen.

En canvi, el tribunal ha declarat constitucionals els articles de la llei catalana sobre el règim lingüístic. La sentència, que té data de l'11 d'abril passat, resol el recurs presentat l'any 2009 pel PP.

El tribunal considera contraris a la Constitució diferents preceptes de l'article 112 sobre cossos docents de la Generalitat, ja que creu que "no poden alterar l'estructura dels cossos de funcionaris establerta per la legislació bàsica".

El Constitucional tomba la pretensió del PP d'anul·lar alguns articles de la LEC que regulaven el règim lingüístic de l'educació. Per exemple, el tribunal avala que els alumnes que s'incorporen al sistema educatiu sense conèixer el català rebin una atenció lingüística personalitzada que els permeti iniciar l'aprenentatge en aquesta llengua, sempre que "no exclogui" que també la rebin amb "caràcter similar" aquells que no coneguin el castellà.

La sentència també avala l'aranès com a llengua vehicular i d'aprenentatge a l'Aran, sempre que s'interpreti que "no es priva al castellà i al català" d'aquesta mateixa condició.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides