Els Mossos treuen l’estelada i els símbols de l’Ajuntament de Berga

Dilluns el consistori va rebre una notificació que li donava de termini fins avui per retirar els símbols
La façana de l'Ajuntament de Berga abans de la retirada dels símbols

L'ajuntament de Berga ja no llueix a la seva façana ni l'estelada ni la pancarta en la qual es reclamava "Llibertat presos polítics". Agents dels Mossos d'Esquadra vestits de paisà s'han presentat per sorpresa al consistori berguedà i han retirat la pancarta i dues estelades i també els diversos llaços grocs que hi havia al balcó i a la façana de l'edifici consistorial seguint ordres de la Junta Electoral de Zona de Berga.

L'acció, que ha agafat per sorpresa als representants i treballadors del consistori, ha transcorregut de manera pacífica i durant el tràmit no s'ha produït cap mena d'incident.

Segons han confirmat fonts de l'ajuntament, els Mossos d'Esquadra han retirat tota simbologia de la façana, que a hores d'ara mostra un aspecte ben diferent que el que havia mantingut els últims mesos. L'equip de govern de la CUP no ha fet declaracions sobre la qüestió.

L'alcaldessa Montse Venturós va ser inhabilitada a l'octubre, justament per no haver despenjat l'estelada de la façana de l'Ajuntament durant els períodes electorals per als comicis del 27 de setembre de 2015 i les generals del 20 de desembre de 2015, tal com va ordenar-li la Junta Electoral Central. A hores d'ara el període d'inhabilitació de l'alcaldessa ha finalitzat, però aquesta no pot exercir legalment les seves funcions si no la revaliden les urnes el pròxim 26-M.

(Visited 53 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari