Un comissari del CNP diu que el pla dels Mossos per l’1-O es va filtrar

Reprodueix vídeo

El comissari de la Policia Nacional Juan Manuel Quintela ha declarat aquest dimarts com a testimoni al Tribunal Suprem que es va filtrar el pla d'actuació dels Mossos d'Esquadra per a l'1-O, i ha indicat que aquest fet va facilitar que els organitzadors de la votació evitessin les mesures destinades a impedir-lo.

Segons aquest responsable policial, l'actuació a les escoles va ser "escrupolosament mesurada" a partir de les instruccions de la Fiscalia i l'ocupació de les escoles va ser "una preparació immediat del referèndum" amb què els organitzadors, segons ell, pretenien evitar problemes per obrir els centre a l'hora prevista.

El comissari Quintela, així mateix, ha especificat que totes les actuacions des del 19 de setembre fins després de l'1 d'octubre del 2017 quedaven "sota el comandament dels Mossos" i que en les reunions de coordinació es va acordar que la Policia Nacional exerciria de suport dels Mossos, als quals ha atribuït una actitud passiva.

Arribat l'1-O, això sí, ha afegit que, cap a les 9 del matí, des de la policia catalana els van remetre un llistat de més de 200 centres de votació on els reclamaven un cop de mà, i també que "ens van dir que tenien instruccions d'identificar a tots els policies nacionals que treballaven a Catalunya aquests dies".

"A les escoltes del CECOR hi ha una xifra de 271 comunicats en què els Mossos d'Esquadra informe de la ubicació de les nostres unitats a la ciutat de Barcelona", ha indicat abans d'afegir que això va succeir a les quatre províncies catalanes.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Noticias relacionadas

Hoy destacamos

Deixa un comentari

Notícies més llegides